6 Ekim 2012 Cumartesi

Bazen aksilikler peşinizi bırakmaz...

    Yola çıkarsın hemen lastiğin patlar, tekrar yola koyulursun bir arkadaşın düşer, her şey rayına oturdu derken bir lastik daha patlar, selenin ayarı bozulur, vites kırılır.... Bisiklet mekanik bir alet ve her an bir arıza çıkarması muhtemel. Bu arızaları bazen kısa sürede halletmek mümkün olsa da bazen peş peşe gelen problemler grup halinde sürerken canınızı sıkabilir, sık sık isteğimiz dışı durmak hiç hoş olmayan bir eylemdir.

    Bu tür hoş olmayan şeyleri minimum seviyede tutmak için bisiklet sürerken yanımızda bulundurmamız gereken bazı hayati ekipmanlar var, öncelikle en sık başımıza gelen problem olan patlaklara karşı bir yama takımı, yedek iç lastik, plastik levye ve pompaya ihtiyacımız var, bununla birlikte çakı tipinde alyen anahtar seti ve zincir kırılmalarına karşı zincir anahtarı bulundurmak gerekiyor. Bu ekipmanlarla genel olarak sürüş esnasında başımıza gelen problemleri giderebiliriz. Tüm bu ekipmanları sele altına takılan küçük ve pratik çantalarda taşıyabilirsiniz.

plastik levye;
sele çantası;
iç lastik ;
alyen anahtar;





    Bisikletle yola çıkmadan önce de bisikletimizin temel ayarlarını yapmamız gerekiyor, öncelikle lastik basıncımızı doğru ayarlamalıyız, fren ayarlarını kontrol etmeliyiz, zincirin yağ durumuna bakmalıyız. Eğer yola çıkmadan önce bisikletinizi kontrol ederseniz sorun çıkma ihtimali de o kadar azalır. Eğer vites ayarı düzgün yapılmış ve zincir yağı da yeterliyse vites problemi yaşamazsınız, fren ayarı iyiyse tekere sürtme vs. gibi problemler olmaz yani yola çıkmadan önce bisikletinizi iyice bir kontrol edin yoksa sürekli can sıkıcı problemlerle karşı karşıya kalırsınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder