9 Temmuz 2012 Pazartesi

Bir bisiklet alacağım, acaba ne almalıyım?

  Artık spor yapmak istiyorsunuz, sokakta bisiklet süren insanları gördünüz ve bisikletin iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorsunuz.

  Öncelikle nasıl bir bisiklet alacağımızı belirlemeliyiz, öncelikle eğer bisikletler hakkında bir bilgiye sahip değilsek ilk yöneleceğimiz yerler genellikle mobilyacılarda falan satılan ucuz Çin malı oldukça kalitesiz bisikletler oluyor. İşte bu noktada aman dikkat diyorum asla böyle bir hata yapmayın. Bu tarz bisikletler oldukça ağır çelik bir kadroya sahiptir, üzerinde kullanılan amortisörler asla düzgün çalışmaz arka amortisörü pedala uyguladığınız gücü emerek sizi daha fazla yorar, vites sistemleri ve frenleri de çok kalitesiz malzemelerden oluşur, böyle bir bisiklet ile güvenli bir sürüş yapmak imkansızdır.

İşte bu tarz bisikletlerden almayın
  Şimdi gelelim nasıl bir bisiklet alacağımıza, öncelikle bisikleti ne şekilde kullanacağız, kullanım alanları nereler  olacak?

  Eğer bisikletimizi tamamen şehir içinde ve asfalt yollarda kullanacaksak şehir bisikletlerini tercih etmeliyiz, bu tür bisiklet genelde amortisörsüz olurlar ve üzerinde dişsiz asfalt lastiği bulunur, daha dik bir oturuş pozisyonu sağlarlar ve kullanım sırasında daha rahat olursunuz, ince ve dişsiz lastiklere sahip olması ile sürtünme direncini en aza indirir ve daha akıcı bir sürüş hissi sunarlar. Bu türde ön amortisörlü modeller de mevcuttur bana göre eğer tamamen şehir odaklı kullanım düşünüyorsanız amortisörsüz bir model tercih edin, bu sayede daha hafif ve rijit bir bisikletiniz olur, eğer stabilize yollarda da kullanırım, uzun turlarda da kullanırım diyorsanız amortisörlü modelleri tercih edebilirsiniz. Hangi bisikleti alacağınız tamamen bütceniz ile alakalı giriş seviyesinde; Sedona, Salcano, Carraro, Kron, Orbis+ gibi firmaların ürünlerini inceleyebilirsiniz. Daha yüksek bütçelerde tanınmış ünlü markaları tavsiye ederim kadro kalitesi olarak hissedilir farklara sahipler ve daha hisli, akıcı bir sürüş hissine sahiptirler, Cannondale, Scott, Trek, Giant, Merida, Specialized gibi markalar tercih listenizde olabilir. Bu markaların modelleri kullanıcısını üzmez ve problem çıkarma olasılıkları düşüktür, tasarımını beğendiğiniz bütçenize uygun bir modeli alabilirsiniz, donanım özellikleri benzer fiyat aralıklarında çok farklı olmayacaktır, detaylı model karşılaştırması için yazının altına yorum bırakabilirsiniz.




   Bisikletimi çoğunlukla arazide kullanacağım, orman içi patikalarda sürüş yapacağım diyorsanız kendinize bir dağ bisikleti almalısınız. Türkiye' de en çok tercih edilen bisiklet türü de budur, markaların ürün gamı dağ bisikletinde diğer türlere nazaran daha geniştir.

  Giriş seviyesindeki markalar şehir bisikletlerinde belirttiğimiz gibi Sedona, Kron, Carraro, Whistle, Salcano, Orbis+ gibi firmalar. Bu tarz bisikletlerde belirli bir donanım seviyesinin altına düştüğümüzde bisikletimiz her an sorun çıkarmaya hazır konumda bekler o sebeple belirli bir bütceyi bu bisikletler için gözden çıkarmalıyız. 2015 Nisan ayını referans alırsak malesef yüksek dolar kurunun da etkisi ile 1200 TL civarı bir parayı gözden çıkarmak gerekiyor. Kron XC500, Sedona 720, Orbisplus Luce 6.0 gibi modeller tercih edilebilir.




  Dağ bisikletinde sorunsuz bir vites sistemine sahip olmak çok önemli çünkü problem çıkarmaya en yatkın donanmlar bunlardır o nedenle aldığımız bisiklette en azından Shimano Altus serisi vites donanımı olmalı. Shimano da donanım seviyesi düşükten yükseğe doğru altus-acera-alivio-deore-slx-xt-xtr olarak gider. Giriş seviyesi bisikletlerde 1000-2000 TL arasında genellikle altus-alivio donanım kullanılır, eğer bakımlarını eksiksiz yaparsanız sizi yarı yolda bırakmayacak ürünlerdir.
 Dağ bisikletlerinde diğer önemli unsur da amortisör bisikletin sürüş konforunu ve arazi kullanımında daha dengeli bir sürüşü sağlıyor, aldığımız bisiklet üzerinde en azından Suntour XCT-XCM, RST Gila gibi amortisörlerin olmasına özen göstermeliyiz aksi halde ucuz bir amortisör hem iyi çalışmaz hem de kısa sürede problem çıkarır.
  Frenler de dağ bisikleti için çok önemli V-fren ve disk fren olarak ikiye ayrılıyor fren sistemleri, eğer bisikletinizi genellikle kuru ortamda kullanacaksanız V-fren gayet tatmin edici performans sunar fakat çamurlu ortamlarda performansı bir hayli düşer, disk frenler kendi içinde mekanik ve hidrolik olarak ikiye ayrılıyor mekanik disk frenleri kesinlikle önermiyorum çok sorunlu fren sistemidir ancak hidrolik disk frenler frenleme gücü olarak çok iyidirler bununla birlikte çamurlu ortamlarda da performansları iyidir. 

  Eğer bütceniz 2500 TL' nin üzerindeyse şehir bisikletleri için önerdiğim ünlü global firmaları dağ bisikletinde de tercih edebilirsiniz.  Cannondale, Trek, Giant, Merida, Corratec, Scott, Specialized gibi firmalar çok iyi bisikletler üretirler bu bisikletlerin fiyatı da bütceniz ile orantılı olarak değişiyor alüminyum veya karbonfiber kadrolara sahip bisikletleri tercih edebilirsiniz, bu sayfayı yazma amacım bisiklete yeni başlayan ve düşük bütçeli kullanıcılar olduğu için bu markalara ve üst seviye bisiklet donanımlarına pek değinmiyorum.




  Ne tarz ve hangi marka bisiklet alacağınıza karar verdiniz o halde kendi boyunuza en uygun kadro boyutunu seçmelisiniz. Bu linkten size en uygun kadro boyunu hesaplayabilirsiniz:

Umarım faydalı bir yazı olmuştur, aklınıza takılan soruları yorumlar kısmına yazabilirsiniz, şimdiden kazasız, zevkli sürüşler dilerim :)

Not: Yazıyı 2015 Nisan ayı itibariyle revize etmiş bulunuyorum, en temel şekilde bisiklete yeni başlayan kullanıcılar için basit bir tercih rehberi oluşturmaya çalıştım, tüm marka ve modelleri inceleyip karşılaştırmak zor olacağından sadece genel markaların isimlerini verdim buradan yola çıkarak model araştırması yapabilirsiniz, bulduğunuz modeller hakkında bilgi almak için yorum yazabilirsiniz. Bisiklet ile dolu günler dilerim.

Yeni bir bisiklet alırken karar vermeniz gereken bazı hususlar için diğer yazılarım:

Teker boyutları karşılaştırması;
http://bisikletimiz.blogspot.com.tr/2014/04/26-275-veya-29-tekerlek-boyutlarnn.html

Bisiklete başlarken ihtiyacınız olan bisiklet harici ekipmanlar;
http://bisikletimiz.blogspot.com.tr/2012/12/bisiklete-yeni-baslarken-hangi-temel.html

Fren sistemi seçimi;
http://bisikletimiz.blogspot.com.tr/2012/11/hangi-fren-sistemini-tercih-etmeliyim.html

122 yorum:

  1. 120 kiloyum gunluk 15 km yol yapmak için bisiklet almayı dusunuyorum bu 15 km nin 2km si bozuk yok beni tasıyacak nasıl bir bisiklet önerirsiniz?Sedona Borla bana uygunmudur?

    YanıtlaSil
  2. Sedona Borla temel seviyede ihtiyacınızı karşılayacak bir bir bisiklettir, sizi rahatlıkla taşır şüpheniz olmasın 2013 modeller yeni yeni piyasaya giriyor onlara bakabilirsiniz, bütçe durumuna göre daha üst seviye bisikletler de alabilirsiniz. Bisikleti sürdüğünüz yollar aşırı derece bozuk değilse şehir bisikleti de alabilirsiniz.

    YanıtlaSil

  3. Merhabalar

    Eski bir schott kullanicisiyim.Suanda dogu avrupada yasiyorum ve sıksık seyahat edıyorum.bu seyahatlerımın bazılarını bısıkletle yapmak ıstıyorum fakat ne almam gerektıgını bılmıyorum.Sehır ıcı ve arazıdede kullanabılecegım hafıf bır urune ıhtıyacım var.fıyat aralıgı 500euro-1000euro saygılarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Eğer çok sık arazide kullanmayacaksanız 28" tekerlekli ön amortisörlü bir bisikleti tercih edebilirsiniz. Arazi kullanımı da yoğun olacaksa bir dağ bisikleti almakta fayda var, direk olarak model önerisinde bulunamam ama bütçeniz ile shimano deore-xt karışımı vites sistemi olan havalı ön amortisöre sahip bir bisiklet alınabilir.

      Sil
    2. dıkkate alacagım cok tesekkur ederım okan

      Sil
  4. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Ancak bir konuda size katılmıyorum. Anladığım kadarıyla Kron ya da başka bir marka ile ilgili kötü bir deneyim yaşamışsınız. Şuna katılıyorum, Sedona tüm parçaların bilgilerini ayrıntılı bir şekilde sunuyor, bu bir artı. Kron ya da başka markalar da kimi zaman bilgileri eksik veriyor. Ancak Sedona fiyat olarak aşağı yukarı diğer markalarla aynı ürünlerinde daha düşük kalite parçalar kullanıyor. RST giriş seviyesi ürünlerde kullanılan ve çoğu yerde en düşük kalite maşa olarak geçen maşa. Suntour'un en alt seviyesi bile çoğu RST maşadan iyi, araştırırsanız görebilirsiniz. Markalı ürün de, hangi marka? Tughra jant kendi üretimleri ya da yerli üretim bir jant (sadece jant değil bir çok parça Tughra). Benzer fiyat aralığında kullandıkları göbekler yine alt seviye. Aynı fiyat aralığı üründe Salcano Shimano göbek kullanıyor, Kron da öyle ancak Sedona yine daha düşük seviye, duyulmamış markalar. Yanlış anlamayın, kendim alırken çok araştırdım, buna dayanarak yazıyorum. Şunu da söyleyeyim, Sedona tasarlarken ve parçaları bir araya getirirken daha fazla özen gösteriyor, o kesin. Ama komponent olarak aynı fiyat aralığındaki rakiplerine göre düşük seviye kullanıyor. Özellikle giriş seviyesinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Yorumunuz icin tesekkur ederim. Oncelikle daha once Kron marka bir bisiklete sahip olmadim, cevremden edindigim tecrubelere gore o yorumlari yaptim. Ben bisikleti donanima indirgemiyorum bir butun olarak yaklasirim bisiklete, bisikletin gercek surus karakteristigi o zaman gorulur cunku. Acikcasi tekerlek gobegine kadar bilmiyorum bisikletleri ama su var ki Kronlarin ozellikle giris seviyesindeki modellerinin amortisorlerinin markasi bile belli degil ve cokca problem cikardiklarini da gorduk. Rst amortisorleri Specialized modellerinde bile gorebilirsiniz bana gore Suntour' a esdeger bir marka karsilastirma yaparken dogrudan ayni seviye bisikletleri goz onune almakta yarar var, ben Sedona modellerinin donanim uyumunun daha yuksek oldugunu dusunuyorum tasarim acisindan degil donanim seviyesi acisindan, Kron modellerinde hep bir zayif nokta var vites sistemi iyise jantlar, furs takimi, amortisor gibi donanimlar problemli olabiliyor. Sedonanin biraz daha pahali olmasi gayet normal her yil kendini gelistiren ve daha iyi urunler ortaya koyan bir marka, ozellikle kadro kalitesinde yerli markalar arasinda en iyisi. Bana gore bisiklet iyi olmasi icin sorunsuz olmalidir, bazi markalarda maliyeti dusurmek icin kullanicilarin dogrudan odaklanmadigi donanimlari kalitesiz seciyor, ornegin furs yatagi, gidon vs. gibi kadro donanimlari, jantlar, lastikler ve en onemlisi kadro. Toparlamak gerekirse Kron veya salcano gibi markalarin hep zayif moktalari var albenisi yuksek donanimlari bir ust seviye olmasi bisikleti daha iyi yapmiyor, Sedona yerli firmalar arasinda en iyi urunleri ortaya koyan marka, daha sorunsuz, daha uyumlu bisikletler urettigini dusunuyorum.

      Sil
  5. Rockrider 5.3 icin ne düşünüyorsunuz. Giriş Seviyesi için önerir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mekanik disk frene sahip bir bisiklet problem çıkarma ihtimali yüksek, ama diğer donanımlarıyla da 900 tl'lik fiyatına göre gayet iyi, satın alınabilir ama frenleri başınızı ağrıtabilir bir süre sonra hidrolik disk frenle değiştirmenizi öneririm.

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. eşimle birer bisiklet alarak ufak çaplı şehir turları yapmayı düşünüyoruz. bisiklete kısa süre önce gönül vermiş bir kac arkadaşa da danışarak sedona'da karar kıldık. fakat kawasaki, ktm ve giant'ı görünce 'acaba bunlardan mı satın alsak?' dedik. kawasaki'nin bisikletlerinin kalitesinin asla motor taşıtlarının kalitesiyle bir olmadığını gördüm ve listeden çıkardım. ktm ve giant için görüşleriniz nelerdir? anladığım kadarıyla fiyat farkı biraz da bileşenlerden kaynaklanıyor. fakat ben hangi fren sistemini, hangi suspansiyonu seçmem gerektiğini bırakın, hangi kategoride bisiklet seçmem gerektiğini dahi bilmiyorum. bisikletleri genellikle şehir içinde, parke taş veya asfalt üzerinde; nadiren de arabayla götüreceğimiz patikalarda kullanacağız. o yüzden sanırım şehir bisikleti/dağ bisikleti sınıflarından birini tercih etmemiz gerekli. giant'ın web sitesinde amacımıza uygun xroad ve offroad olarak iki kategori var. hangisini tercih etmemizi önerirsiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sedona iyi bir marka baslangıç için sizi üzmez, kawasaki tavsiye ettiğim bir marka değil incelemedim de ürünlerini, ktm iyidir ama kadro kalitesinin çok ileri seviye olduğuna inanmıyorum, giant çok iyi bir markadır dünyanın en büyük kadro üreticisidir, giant gibi üst düzey çok fazla marka var, bence marka tercihinden önce seçeceğiniz bisikletin türüne karar verin daha sonra marka model tartışırız, bana göre amortisörlü bir şehir bisikleti daha uygun olur giant x-road kategorisindeki roam modeli uygun bir tercih olabilir, orman içinde arazide bozuk olmayan çakıllı topraklı yollarda da rahatlıkla sürülebilir ama xc deneyimi sunamaz malesef ama çoğunluk olarak normal yollarda sürecekseniz bana göre roam modeli ya da onun alternatifleri daha uygun olur.

      Sil
    2. merhabalar
      dağ serisi bisiklet almayı düşünüyor.amacım tabi ki spor.köyde,arazide,asfaltta,sokak aralarında kullanabileceğim bir model arıyorum,,boyum 177 kilom 72,,bütçem 600 tl civari,,,bana uygun jant modeli nedir (26-27.5,29)..ve hangi marka model tercih etmeliyim,,yardımlarınızı bekliyorum

      Sil
  8. merhabalar
    dağ serisi bisiklet almayı düşünüyor.amacım tabi ki spor.köyde,arazide,asfaltta,sokak aralarında kullanabileceğim bir model arıyorum,,boyum 177 kilom 72,,bütçem 600 tl civari,,,bana uygun jant modeli nedir (26-27.5,29)..ve hangi marka model tercih etmeliyim,,yardımlarınızı bekliyorum

    YanıtlaSil
  9. merhabalar
    dağ serisi bisiklet almayı düşünüyor.amacım tabi ki spor.köyde,arazide,asfaltta,sokak aralarında kullanabileceğim bir model arıyorum,,boyum 177 kilom 72,,bütçem 600 tl civari,,,bana uygun jant modeli nedir (26-27.5,29)..ve hangi marka model tercih etmeliyim,,yardımlarınızı bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 26" sizin için uygun olacaktır, V frenli Kron xc250 modelini alabilirsiniz, bütcenizin biraz üzerinde fiyatı olsa da daha aşağı bir modeli tercih etmenizi önermem.

      Sil
    2. bazı modeller arasında kararsız kalmıştım.çünkü bu konuda fazla bilgim yoktu,sadece forumlara göz atabiliyordum,
      bianchi speed 4000
      salcano ng 650 md
      sedona ve whistle biraz pahalı oldugu için bakamamıştım..bunlar içinde bana en uygun kron xc250 modelimidir..ayrıca 26 jant biraz ufak oldugu söyleniyor..benim boyum 1.77,,,,26 jant benim için uygun mudur?tesekkürler

      Sil
    3. Söylediğiniz Bianchi ve Salcano modellerini asla önermem donanım olarak çok düşük seviyedeler ve sorun çıkaracaklardır size, Kron xc 250 modeli biraz olsun daha iyi o bisikletlerden. Benim boyum da 1,87 ve 26" kullanıyorum :) tekerlek boyutunun boyun uzun ve kısa olması ile alakası yok, bazı avantajları dezavantajları var o kadar bununla ilgili bir yazım var okuyabilirsin zaten senin bütçen için tek seçenek 26" teker boyutu, rica ederim.

      Sil
    4. merhabalar okan bey
      yanıtta yazınız olduğundan bahsetmişsiniz.yazınızı nerden bulabilirim?
      ayrıca bütçem uygun olsaydı 29 jant modeli uygun muydu.kron tavsiye ettiniz,kron diğer modellere göre sanırım daha iyidir..

      Sil
    5. ayrıca bütçemi biraz artırırsam önereceğiniz modeller hangileridir,forumlarda carraro,sedona,kron arasında değişik yorumlar yapılmış ama 900 civarı bir bütçeyle hangi modeller uygun olur

      Sil
    6. 29" bisikletler her yetişkin için uygundur, açıkçası giriş seviyesinde iyi donanımlı stabil çalışan bir bisiklet yaklaşık olarak 1000 tl seviyesinde satılıyor, piyasaya şuan çok hakim değilim doğrudan bir model tavsiyesi yapamam ama 24 vitesli, markalı bir amortisöre sahip(tercihen suntour, rst) ve mekanik disk frene sahip olmayan bir bisikleti tercih edebilirsiniz, şuan markalar genellikle indirimde kron xc500,xc750, sedona 710,720 modelleri iyi bir tercih olabilir, benim favorim sedona olur.

      Sil
    7. okan hocam daha önce bir çok kez bisiklet istediğim halde bir türlü olmamıştı,zaman olmadı,işten fırsat bulamadık,bazem maddiyat,derken şu an almak istiyorum,pek bilgim yok,o yüzden sizi rahatsız ediyorum,kısacası bir bisiklet almak,ve sorun yaşamadan,uğraşmadan uzun süre kullanmak istiyorum.ne gibi özellikleri olmalı siz daha iyi biliyorsunuz,,bu yüzden yorumlarını benim için önemli,,tesekkür ediyorum

      Sil
    8. Çağdaş bey, arazide de kullanmayı planladığınıza göre bir dağ bisikleti bakmalıyız, vites sistemi shimano acera-alivio ya da sram x4-x5 olan çok iyi olmasa da suntour rst gibi markaların giriş seviyesi amortisörüü barındıran, giriş seviyesi de olsa hisrolik disk frenli bir bisiklet sizin için yeterli olacaktır. Sizin bütçenizi bilmiyorum ama kendim açımdan bütçeyi yormayan arazide de yolda da sıkıntı çıkarmadan giriş seviyesi olsa da sizi üzmeyecek bir bisikletleri kendi değerlendirmeme göre sıraladım aşağıya;

      Sedona 720,
      Kron xc750,
      Carraro CRS620

      Böyle bir liste çıkardım kısa bir araştırma yaparak, ürünlerin donanımları birbirine benzer donanım listesini inceleyerek muadil bisikletler de bulabilirsin, karar vermeden önce yine buraya yorum olarak yaz ben de bir inceleyeyim.

      Sil
    9. merhabalar okan bey...
      henüz karar vermedim..
      şimdi tavsiye ettiğiniz modellere bakacağım,ve bu konuda tecrübem yok ama donanım özelliklerini incelemeye çalışacağım..ve sizinde yorumunuzu almak istiyorum karar aşamasında

      Sil
    10. okan bey bahsetiğiniz modelleri inceledim
      sedona 720- 600 dolar fiyatı ve sramx4 arka ve sram x3 ön vites
      kron xc750-1262 tl fiyatı ve 27 vites shimano acera vites
      carraro crs620-1053 tl fiyati ve shimano acera vites,,,,,

      MODEL: KRON XC 750 HD

      VİTES: 27 VİTES
      KADRO:7005 Aliminyum
      MAŞA: Kron neo R/LO
      ARKA VİTES: Shımano ACERA RDM390
      VİTES KOL:Shımano ACERA SLM390
      ÖN VİTES:Shımano FD TX50
      ARKA DİŞLİ:Shımano CSHG20 9 LU
      AYNAKOL:SHIMANO ACERA FCM391
      FREN SETİ:SHIMANO DISC BRM395
      GÖBEK SETİ:SHIMANO RM 35
      ZİNCİR:KMC-Z92
      GİDON:Kron neo
      BOĞAZ:Kron neo
      SELE BORUSU:Kron neo
      SELE:Kron neo
      BOĞAZ YATAĞI:ENTEGRE ALU.RULMAN
      ELCİK:Velo
      LASTİK:Rubena scylla sport
      JANT:K Kron neo
      PEDAL:Feımın aliminyum

      CARRARO
      CRS 620
      KadroALÜMİNYUM 6061. 1.1/8" YARI ENTEGRE
      Maşa26"SUNTOUR XCM HLO PM 100mm MAŞADAN KİLİTLİ
      SeleSELLE ROYAL 2058HRN
      Krank TakımıSHIMANO FCM131 42X34X24
      Arka DeğiştiriciSHIMANO ACERA
      Ön DeğiştiriciSHIMANO FDM190
      Vites KoluSHIMANO ALTUS SL-M310 3X8
      FrenSHIMANO BRM395 HİDROLİK DİSK
      LastikCST 26X2.10 56-559 SİYAH
      Jant26" CARRARO ÇİFT KAT ALÜMİNYUM 32H DİSK

      SEDONA

      KADRO6061 ALUMINIUM 26BEDEN16/18/20VİTES SAYISI24MAŞABLAZE MLORTA YATAKTRUVATIV SQUAREAYNAKOLTRUVATIV E300VİTES KOLUSRAM X4 TRIGGER-8FRENAVID DB1ZİNCİRYBN S8CVİTES / ÖNSRAM X3VİTES / ARKASRAM X4KASETCS PG 820 11-32 TELCİKVELOGİDONRACEFACE L RISER RIDE XC 620MMBOĞAZRACEFACE RIDE XCSELE BORUSURACEFACE RIDE XCJANT ÇEMBERİSEDONA DS26HAZNE / ÖNSRAM MTH-306HAZNE / ARKASRAM MTH-306FURÇ TAKIMINECO 142PEDALWELLGO LU C29SELESEDONA 1091LASTİKSCHWALBE BLA

      Sil
    11. hangisini tercih etmeliyim,bunlar markaların kendi sitelerinde yayınlamış olduğu bilgi ve fiyatlar,,buna göre tercihim ne olmalıdır?

      Sil
    12. merhabalar okan bey
      modelleri inceledim,daha önce konuştuğum bütçenin üzürine çıkmaya karar verdim...
      600 civarı bir bütçe ile beklentilerime uygun bir ürün bulmak cok zor olacak...bu nedenle bütçe 1000-1500 civarı olabilir...bilmiyorum ne kadar doğru düşünüyorum ama 29 luk modellere daha çok ilgi duyuyorum,..ama kadro boyu nasıl olmalıdır benim için..önerileriniz nedir?

      Sil
    13. Çağdaş bey merhaba,
      Yoğun bir hafta olduğu için dönüş yapamadım kusura bakmayın. Bütçenizi arttırmanız çok yerinde bir karar bana göre, belirlediğiniz bütçeniz için ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayacak sizi memnun edecek bir bisiklet alabilirsiniz. 29" tercih etmek isterseniz alternatifleriniz azalıyor ama uygun modeller bulunabilir, kadro boyu olarak da 17" size uygundur, 18" de olur ama 16" küçük kalır. Bir modele rastladım gezinirken linkini paylaşayım, http://www.kackarbisiklet.com/tr/product_details.asp?ID=14&CID=8&PID=1487&probrand=&prosize=&procolour=

      Scott çok iyi bir markadır, üst düzey bisikletler üretir, sezon sonu olması sebebiyle indirimde, tercih edebilirsiniz. Merida modellerine de göz atabilirsiniz.

      Sil
    14. merhaba Okan bey,
      estafurullah ne kusuru,asıl ben özür dilemek isterim,
      çünkü sizi rahatsız ediyorum bu sorularla...
      Basit bir şey istemediğime karar verdim,bu sebeple bütçe artırımı yapmaya karar verdim...
      Daha önce tavsiye ettiğiniz modeller arasında kron firmasıyla görüştüm,bulunduğum şehirde bu firmanın satış ve servis noktası yok,bu nedenle isteğim ürünü kargo ile gönderebileceklerini ve montajını her hangi bir bisikletçiden yaptırmam gerektiğini söylediler,ayrıca ürünün gönderimi için gereken 30 tl kargo ücretini alıcının ödemesi gerekiyormuş...
      Scott,merida,mosso,ghost gibi isimleri forumlarda duymuştum...bu modelleri inceleyip sizinde yorumunuzu almak isterim tercih aşamasında..
      Teşekkür ediyorum..

      Sil
    15. okan bey
      gönderdiğiniz linkteki ürünü gördüm,şuanda piyasada o modelde en iyi fiyat verdiğiniz mağazada....
      bir kaç ürün daha eklemek istedim,sizinde görüşlerinizi merak ediyorum

      CUBE AİM PRO 29
      FİYATI-590€,1656 tl

      Color black`n`white
      Frame Aluminium Lite, AMF, 29" RFR-Geometry
      Size 19", 21"
      Fork SR Suntour XCT MLO 29", 100mm
      Headset FSA No.10 semi-integrated, 1 1/8
      Stem CUBE Performance, 31,8
      Handlebar CUBE Rise Trail Bar, 700mm
      Grips CUBE Performance Grip
      Rear Derailleur Shimano Alivio RD-M410, 8-speed
      Front Derailleur Shimano Altus FD-M310, Top Swing, 34.9mm
      Shifters Shimano Altus ST-M310
      Brake system Shimano BR-M422 V-Brake
      Crankset Shimano Acera FC-M361, 42x32x22T, Shimano BB-UN26
      Rims Mach1 Exe V-Brake
      Fronthub Shimano HB-RM40
      Rear Hub Shimano FH-RM30
      Front tire Schwalbe Smart Sam 2.25
      Rear tire Schwalbe Smart Sam 2.25
      Pedals MTB Aluminium
      Seat Scape Active 8
      Seatpost CUBE Performance Post, 30.9mm
      Seatclamp RFR Varioclose 34.9mm
      Weight 13,9 kg

      http://www.muratoglubisiklet.com/cube-aim-pro-29--u#Urun_Aciklamasi

      ..........................................................

      Mosso XC 980 Acera 29
      FİYAT-1650 TL


      Kadro :Mosso Race Alu 7005 xc-980 Triple butted
      Maşa :29 Masa suntour SF12-XCR-DS-RL29 BEYAZ
      Arka Dişli :Acera 9'LU CS-HG30-9
      Maşa Yatağı :Ahead VP-A41AC
      Gidon :Mosso MTB-AL 101BT FOV BB:31.8W:620 SABK
      Sele-Sele Borusu :Vevo VL-1205 - Mosso SP-d215 27.2X300 SSABK
      Arka değiştirici :Acera RD-M390
      Ön Değiştirici :Deore FD-390
      Vites Kolu :Acera SL-M390 9x3
      Fren :Deore Hidrolik Disc M446
      Göbek Seti :Acera RM-66
      Pedal :Alloy FP-980
      Aynakol Takımı :Shımano FC-M391
      Lastik :Rubena 29
      Jant :Mosso J20s W/EYES 32H
      Ağırlık :12.45 Kg (Pedal Hariç)
      Renk
      :Beyaz Mavi, Beyaz Kırmızı

      http://www.bisikletcim.com/mosso-xc-980-acera-bisiklet

      ....................................................................

      Sil
    16. MERİDA BİG NİNE 70
      FİYATI-1600-1700 TL CİVARI

      NINE 70

      RENKLER MATT FUME(MAVI/BEYAZ)
      ÖLÇÜLER 17"-19"-21"
      VİTES SAYISI 27
      KADRO Big.Nine Speed
      MAŞA SR Suntour 29 XCM HLO 100
      ARKA VİTES Sram S500
      ÖN VİTES Sram X5
      VİTES KOLLARI Sram Trigger
      FREN KOLU dahili
      FREN ProMax DSK 160 mm
      AYNAKOL SR Suntour XCM 44-32-22 CG
      ORTA YATAK Cartridge Bearing
      ZİNCİR KMC Z7 8s
      HAZNE ÖN Alloy Disc QR
      JANT Merida Big.Nine D
      KASET SunRace CS-M9 11-32
      LASTİKLER Merida 29er 2.2
      GİDON BOĞAZ Merida Comp OS 7°
      FURÇ TAKIMI EGG Steel-B
      SELE BORUSU Merida Speed 27.2 mm
      SELE Merida Pro SI-E
      PEDAL XC Alloy
      AĞIRLIK 14.67 kg

      http://www.meridaturkiye.com/bikedetail.html?model=bikes/bn70.html

      Sil
    17. Gönderdiğiniz modelleri inceledim, Merida, Cube ve Scott bilinen kaliteli markalar, Scott ve Merida' nın donanımı çok benzer ve ihtiyaçlarınızı karşılayacak düzeyde, cube' ün amortisörü bir alt seviye ve v frenli olması bir eksi, mosso çok sempati duyduğum bir marka değil ama donanımı diğer modellerden bir tık yukarıda.

      http://www.aktifpedal.com/specialized-bisiklet/29-dag-bisikleti?product_id=3208#.VF9C2_msVps

      Bu bisikleti de inceleyin isterseniz, benzer donanıma sahip, çok da iyi bir marka. Bununla birlikte Cannodale, Corratec, Giant, Trek gibi markalara da bir göz atabilirsiniz.

      Sil
    18. merhaba Okan bey
      gönderdiğiniz modeli inceledim,diğer önerdiğiniz markalar arasından bütçeye uyan bir kaç model buldum
      bunlarıda sizinle paylaşmak istiyorum


      CANNONDALE TRAIL 29ER 6 DAĞ BİSİKLETİ
      http://www.deltabisiklet.com/CANNONDALE-TRAIL-29ER-6-DAG-BISIKLETI,PR-2422.html


      TREK 3500 DİSC

      http://www.yesilbisiklet.com/index.php/bisikletler/dag-bisikletleri/salcano/trek-3000-serisi/127-trek-3501

      daha önce vermiş oldugum modelller ve şimdi yazdım modeller arasından tercihim ne olmalıdır..veya sizin başka bir öneriniz var mı...
      görüşlerinizi bekliyorum

      Sil
    19. Benim aklimdan gecen scott modeli.tabiki sizin goruslerinizde bu konuda belirleyici olacak..bugun satici magaza ile gorustum..scott urunlerinde kadro boyu olarak s..m.l.xl..seklinde olcu oldugunu belirttiler.bana uygun olacak model m beden diye dusunuyorum.bu nedenle magazadan olcu istedim..urunun kadro boyu 46 cm ve zeminden kadronun ust kismi arasindaki mesafe 77 cm civari...benim ic bacak boyu 78.5.civari..

      Sil
    20. M beden sizin için uygun 17" kadro boyuna denk geliyor zaten, ben de scott' a olumlu bakıyorum, sizi üzmez, çok iyi ünlü bir marka, tercih edebilirsiniz.

      Sil
    21. Kaçkar bisiklet de bildiğim güvenilir bir firma o açıdan da sıkıntınız olmasın.

      Sil
    22. merhaba okan bey
      yorumlarınız için teşekkür ediyorum
      sizde olumlu referans verdiğinize göre konuştuğumuz modeller arasında sanırım scott tercihimiz olacak...bir kaç gün içinde firmayla görüşüp sipariş için pazarlık yapıcaz..
      tesekkür ederim yardımlarınız için..

      Sil
    23. Merhabalar Çağdaş bey,
      Rica ederim, hayırlı olsun diyelim o zaman bana göre güzel bir tercih, iyi bir marka ve donanım olarak da başlangıç için yeterli, aşırı yoğun bir dönemimdeyim o sebeple sizin için detaylı piyasa araştırması yapamadım kusuruma bakmayın. İhtiyacınız olursa soru sormaktan çekinmeyin lütfen.

      Sil
    24. Merhaba Okan bey
      Kesinlikle cok yardimci oldugunuz..zamaninizi ayirdiniz.cok tesekkur ediyorum..zaten butcemizi belirledik.o butceye gore en iyi alinabilecek urun oldugunu dusunuyorum.ve belirledigimiz modeller icinde en iyi fiyata sahip..maalesef daha ust butceye cikma imkanimiz yok.
      Yorumlariniz ve vermis oldunuz bilgiler cok onemliydi..
      Cunku bu konuda ne bilgi nede tecrube sahibiyim..
      Henuz siparis vermedim,yakinda buyuk ihtimalle scott icin siparis vermis olacagiz..
      Tesekkur ederim...

      Sil
    25. Rica ederim, güzel günlerde kullanın bisikletinizi, güzel haberlerinizi bekliyorum.

      Sil
    26. Merhaba Okan bey
      Bugun siparis verdim ,fiyat konusunda herhangi bir indirim yapmadilar,belirtilen liste fiyatindan almak gerekti..
      tesekkur ediyorum
      umarim herhangi bir sıkıntı cikarmaz kullanimda..

      Sil
    27. merhaba OKAN bey
      bisikletimi akşam teslim aldım,ve bugün sabah montajını yaptırdım,çok güzel bir model,servisteki arkadaşlar çok beğendiler,
      tabi ki bazı aksesuarları eksikti
      arka lamba,ön lamba,ve ayak orada taktırdım..
      halen eksik aksesuarlarım var,kask,pompa,anahtar seti,yama takımı,yeden iç lastik vb...
      yavaş yavaş tamamlarım...
      çok güzel bir ürün ve çok beğendim
      tekrar teşekkür etmek istiyorum,sizin yardımlarınızla karar verdim,sağolun,,

      Sil
    28. Çağdaş bey merhabalar,
      Tekrardan hayırlı olsun bisikletiniz, çok iyi bir tercih yaptınız o konuda şüpheniz olmasın.

      Aksesuar konusu ile ilgili bir yazım mevcut;
      http://bisikletimiz.blogspot.com.tr/2012/10/bazen-aksilikler-pesinizi-brakmaz.html

      http://bisikletimiz.blogspot.com.tr/2012_12_01_archive.html

      http://bisikletimiz.blogspot.com.tr/2012/10/aydnlatma-onemli.html

      Bu yazılar size biraz fikir verebilir.
      Ayaklık bana göre ihtiyacınız olacak bir şey değil, gereksiz ağırlık yapıyor ve arazi sürüşüne uygun da değil açılabilir, ayağınıza takılabilir, açıkçası ben önermiyorum.

      Kask konusunda kesinlikle iyi bir markayı, işi kask üretmek olan bir markayı tercih edin.

      Güzel sürüşler diliyorum.

      Sil
    29. Merhabalar Okan bey
      Tesekkur ederim
      Yazinizi okudum,verdiginiz bilgiler oldukca faydali..
      ilk is olarak aydinlatmayi aldim..
      Sirada kask ve tamir bakim seti(pompa,alyan seti,yama malzemeleri,yedek ic lastik,vb..)dusunuyorum..
      Giyim konusunda acelem yok.hazirda yeterince spor tarzi kiyafetlerim var,zamanla onlari tamamlarim..
      Desteginiz icin tesekkurler

      Sil
    30. Merhabalar OKAN Bey
      Bugün grubumuzla birlikte bir sürüş düzenledik,fazla kalabalik degildik 5 kişilik bir tur yaptik..
      Gezimizin bir kismi asfalt bir kismi arazi yollarinda geçti,bazi yokuşlarda biraz zorluk çeksemde genel olarak rahat ve olumlu bir sürüş gerçekleştirdik..
      Size tekrar teşekkür etmek istiyorum,yardimlarinizi asla unutamam...

      Sil
    31. Çağdaş bey merhabalar,
      Havaların da iyileşmesiyle daha çok sürüp kondisyon eksiğinizi kapatırsınız diye tahmin ediyorum, benim yerime de sürün lütfen, şuanki ortamımda sürmem pek mümkün değil de...
      Önümüzdeki yıl ile birlikte ben de eskisi kadar sık sürüp, blogu da revize edip geliştirmeyi planlıyorum...
      Rica ederim, bisiklet hakkında konuşmak, fikir belirtmek bana zevk veren bir şey, ihtiyacınız olursa elimden gelen yardımı yapmaya çalışırım.
      Keyifli sürüşler diliyorum.

      Sil
    32. Merhabalar OKAN Bey
      Bugün 10-15 kişilik grup dün sürüş yaptığımız güzergahta tekrar gezi yapacaklar;maalesef ben bugün katilamadim..
      Malum benim sele oldukça sert ve rahatsoz ediciydi,olumsuz etkilerini halen çekiyorum..
      En yakin zamanda kilif veya başka bir sele ile degiştirmeyi düşünüyorum..
      Bakalim ne kadar konforlu olacak...
      Görüşmek üzere...

      Sil
    33. Bir kac urun siparisi verdim...
      Jel kilif ve catlike tiko kask modelini..
      Sanirim hafta ici teslim alirim

      Sil
    34. Mrb Okan bey..
      Nasilsiniz..?

      Tam yaz geldi,bisikletimle turlarim derken;yogunluk ve is nedeniyle bir turlu bisiklet icin zaman bulamadim...
      Cozumu ise gidislerde bisikleti tercih etmekle buldum..
      Cok uzun degil ama gidis-donus 15 er dk lik surusler yapiyorum..
      Biraz sehirici oluyor ama genede guzel..
      Hoscakalin,gorusmek uzere...

      Sil
    35. Merhabalar Çağdaş bey,

      Bir miktar yoğunum, okulumu bitirme derdindeyim de :)
      İşiniz ile evinizin arası oldukça yakınmış bence de güzel bir tercih. Ben dört aydır bisiklete binemedim yoğunluk yüzünden, yazın da staj için yurtdısına çıkacağım orada ucuz bir şey bulabilirsem alır kullanırım sanırım.

      Çok güzel havalar, arkadaşlarımla arazi sürüşlerini özledim ben de, mezun olabilince ben de döneceğim tekrar.

      Görüşmek üzere...

      Sil
    36. merhabalar okan abicim.bende yeni bisiklet almayı düşünüyorum fakat kararsızım.kron ve carraro arasında kaldım.boyum 1.84 18 inçmi 21inçmi.2014 mü 2015 mi.jant 26 mı 29 mu

      Sil
    37. Merhabalar Okan bey ....
      Nasilsiniz...
      Yaz sureci boyunca firsat buldukca bisikletimle surusler yaptim..gayet memnunum ..yardimlariniz benim icin cok onemliydi..size tekrardan tesekkur etmek istiyorum..
      Bisikletim icin soylenebilecek tek olumsuzluk sele konusudur...ciddi anlamda sele sorunu yasamaktayim..konforundan memnun degilim..
      Gorusmek uzere...

      Sil
    38. Çağdaş bey merhabalar,
      Yorumunuzu görmüştüm ama cevaplamayı unuttum kusura bakmayın, iş yoğunluğundan bakamıyorum pek buralara...
      Sele için jel kılıf alabilirsiniz ekonomik ve konforlu bir çözümdür.
      Keyifli sürüşler.

      Sil
    39. Merhabalar
      Okan bey
      Estafurrlah ...asil siz kusura bakmayin mesgul ettigim icin...benim icin cok zaman ayirdiniz ve yardimci oldunuz..
      Kolayliklar diliyorum islerinizde
      Gorusmek uzere...

      Sil
  10. iyi günler ben yeni bir bisiklet alacağım ve iki model arasında kafayı yedim kron xc250 ve ghost se 1100 diğer modellerede açığım ama sedonayı bulamadım bayilerde bütçem en fazla 800tl lütfen yardım edin bi türlü karar veremiyorum hepsinin kendine göre avantajları var ghosta alman malı olduğu için yakın gibiyim ama marka hakkında internette fazla bilgi bulamadım ondan dolayı şüphelerim var kronda ise hepsi güzel duruyor fakat satıcısı pek güven vermedi yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. linkleri atmayı unutmuşum iki modelin linkleri
      http://www.ghostbisiklet.com/bisiklet.aspx?kid=1&bid=36
      http://www.kronbisiklet.com/kron-xc-250-v-fren-kirmizi-p-778.html

      Sil
    2. ghost maşa açısından üstün geliyor gibi ama kronda vitesde iyi bir türlü karar veremedim birde ghostta mekanik disk var ondan dolayı eksi gibi benim gözümde ama satıcısı shimano bu sıkıntı çıkmaz asla falan diye garanti verdi kafayı yecem offf

      Sil
    3. Mekanik disk frenler her zaman sorun çıkarmaya gebedir, shimano olmas bunu değiştirmez, avid' in bb5 bb7 serisi mekanik frenleri harici olumlu bir yorum görmedim, sorunlara da çokça şahit oldum, ghost iyi bir marka ama o bisikletin donanımı çok düşük önermem, kron xc250 daha tercih edilebilir, sadece bu iki alternatifiniz varsa kron alın, sedona, carraro gibi markalara da göz atın isterseniz

      Sil
    4. çok teşekür ederim sizin de önerinizle kronda karar kılmış gibiyim diğer ürünleri dolaştığım mağazalarda göremedim kronla aralarında büyük fark var mıdır acaba o fiyat için biraz fazla oldu sorular ama son karar aşamasında tekrarda değiştirmek istemiyor gibiyim büyük bir fark yoksa o markaların hangi modelleri ile kıyaslamalıyım

      Sil
    5. Xc250 bütçeniz için iyi bir model, eğer bulunduğunuz yerde bisikleti kurdurabileceğiniz bir yer varsa internetten de alabilirsiniz bisikletinizi, kolisinden büyük oranda monte edilmiş olarak çıkar sadece bazı parçaların takılması gerekir.

      Ama doğrudan xc250 yi de tercih edebilirsiniz, bisikletinizi alırken kadro boyuna dikkat etmeyi unutmayın, vücut ölçülerinize uyumlu bir bisiklet alın.

      Sil
    6. çok saolun boy ölçülerime göre internetten hesaplayıp bugün alacağım inş benim kadro boyum 17 falan dediler mesela 18 veya 16 olursa çok sıkıntı olur mu?

      Sil
    7. 17" uygun ama ellerinde yoksa bence 18" tercih edin sele borusu ayarıyla aradaki farkı telafi edersiniz.

      Sil
  11. saolun herşey için çok yardımcı oldunuz bugün yarın alıcam inş hayırlısı ile tekrar teşekürler.

    YanıtlaSil
  12. SEDONA 720 BORLA KAÇ KİLODUR LÜTFEN NET BİR CEVAP



    LİNK:http://volkanbisiklet.com.tr/sedona/bisiklet-sedona-26-720-2014-ucretsiz-kargo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tartmadım bilmiyorum, 13-14 kg civarındadır.

      Sil
  13. merhaba günlük-birkaç günlük doğa kamplarında kullanmalıkbir bisiklet arıyorum ayrıca yazları birkaç haftalığına ege akdeniz kıyılarını da koy koy gezmek te istiyorum biraz araştırdım ve dağ bisikleti alıp onuirip biraz değişt tur bisikletine benzetmem gerekiyomuş anladığım kadarıyla. bisiklete dair hiçbir malzemem yok onları da goz onunde bulundurarak ma bütçem 2000 tl bütçeme uygun kaliteli yolda çok sorun çıkarmıyacak bir bisiklet önerebilirmisiniz Teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. merhabalar okan abicim.bende yeni bisiklet almayı düşünüyorum fakat kararsızım.kron ve carraro arasında kaldım.boyum 1.84 18 inçmi 21inçmi.2014 mü 2015 mi.hidrolikmi v frenmi,jant 26 mı 29 mu gibi sorular var

    YanıtlaSil
  15. 20" kadro daha uygun olur, markadan çok modelleri karsılastırmak daha iyi olur, iyisi de iyi marka

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan bey Merhaba; whistle patwin 1490 D ve Kron XC1000 ikiside 2015 model 1900 tl civari bisikletler ikisinin arasinda kaldim yazinizi okudum ancak karar veremiyorum bu iki bisiklet arasindaki tercihim konusunda bana yardimci olurmusunuz,yada 2000 tl yi asmamak sarti ile trek yada scott marka bisikletlerin icerisinde size belirttigim bisikletlerden özellikleri daha iyi olan bisiklet yada bisikletler tavsiye edermisiniz. Lütfen yardimci olursaniz cok sevinirim.

      Sil
    2. Merhabalar,
      Merida TFS100, Giant Talon 3, Scott Aspect 740 modellerini düşünebilirsiniz, Kaçkar bisikletin web sitesini inceleyin derim 2000 tl seviyesinde güzel bisikletler var Kron falan düşünmeyin derim.

      Sil
  16. Okan bey Merhaba, bende 48 yaşından sonra bir bisiklet almayı düşünüyorum. Boy 1.84 ağırlık 94 kg. Yazılarınızı okudum. Scott şehir bisikleti (ön süspansiyonlu) almak isterim. Önerebileceğiniz bir model ve yer varmıdır acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Ömer bey,
      20" kadro boyu sizimn için uygun oalcaktır.
      Bütçenizi biilmiyorum ancak linklerini paylaştığım bisikletler başlangıç için yeterli donanıma sahip kaliteli bisikletler,
      http://www.kackarbisiklet.com/tr/product_details.asp?ID=14&CID=14&PID=1865&probrand=&prosize=&procolour=
      http://www.kackarbisiklet.com/tr/product_details.asp?ID=14&CID=14&PID=1950&probrand=&prosize=&procolour=

      Sil
    2. Okan Bey ilginize çok teşekkür ederim.Saygılarımla.

      Sil
  17. Okan bey böyle birşey buldum iş yapar mı acaba ? 2.el de sıkıntı olabilir mi acaba ?

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-2014-giant-escape-2-tertemiz-nerdeyse-sifir-214759152/detay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç cevap için kusura bakmayın, güzel bisiklet donanımı size onerdiklerimden düşük ama şehir içi kullanımda sorun çıkarmaz, çok rijit güzel bir bisiklettir diye tahmin ediyorum, frenler, vitesler sorunsuzsa, dişliler çok eskimemişse alınabilir.

      Sil
  18. okan bey iyi geceler, bütçe 800-1000 tl arası. boy 1,75 - kilo 73, ne alacağımı tam kestiremesemde iki bisiklet kafama yattı. başka önerilere açığım. birde 2.el giant buldum 600 tl ne dersiniz.

    http://www.bisikletciden.com/CARRARO-FORCE-540-26-JANT-DAG-BISIKLETI-2015,PR-32.html

    http://www.orbisplusbikes.com/bisiklet/22/luca-60-db-acera-altus-26er.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Boyunuz için 17 veya 18" kadro boyu yeterli olur diye tahmin ediyorum. Giant iyi markadır ama bisikleti görmeden bir şey diyemeyeceğim, amortisörleri iyi çalışıyorsa, fren ve viteslerinde problem yoksa alınabilir.

      Orbis' in amortisörü bir üsr model ve gidon gidon boğazı gibi donanımları daha kaliteli marka ürünlerden olusuyor, diğer donanımlar benzer, iki model de iyi gibi duruyor. Kron, Sedona modellerini de inceleyin belki daha uygun bir şey bulabilirsiniz.

      Sil
  19. 2.el giant neon. aslinda bisikletin türüne de karar veremedim. Alanyadayim bir tek cikarsam kaleye çıkarım. Onun haricinde düz yol kullanırım gibi geliyor. Bu bütçe aralığında önerileriniz varsa cok iyi olur :)

    YanıtlaSil
  20. yol bisikletinde karar kıldım. şu ikisi için ne dersiniz. zahmet olmazsa başka önerilerinizi bekliyorum :)

    http://www.bisikletciden.com/CARRARO-SPORTIVE-224-28-JANT-YOL-BISIKLETI-2015-MODEL,PR-3.html

    http://www.mossobisiklet.net/Mosso-Off-Road-Trekking/Mosso-LEGARDA1521-MSM-V?sort=p.price&order=ASC&limit=100

    YanıtlaSil
  21. Merhabalar,bir aydır bisiklet araştrıyorum ve hiç ilerlıyemedım :(
    Ben şehir içinde ve sehirler arası turlarda kullanmak için dağ bisikletine karar verdim(umarım doğru yapmışımdır)
    Donanım iyi olan bisikletler fiyatı çok fazla,onun yerine az kullanılmış ikinci el tavsiye eder misiniz? Mesela scott scale 740 (2014 model 100 km kullanlmş) gördüm.sizce iyi midir? umarım birileri cevaplar :)

    YanıtlaSil
  22. Merhabalar,
    120 kg 170 Cm boyundayım. Site içi ve şehir içi yoğunluklu kilo ve boyutlarima uygun bir bisiklet edinerek spor amaçlı kullanmak istiyorum. Bu konuda öneriniz nedir. Ayirabilecegim bütçe maksimum 2.000 TL olacak.

    YanıtlaSil
  23. Merhabalar,
    120 kg 170 Cm boyundayım. Site içi ve şehir içi yoğunluklu kilo ve boyutlarima uygun bir bisiklet edinerek spor amaçlı kullanmak istiyorum. Bu konuda öneriniz nedir. Ayirabilecegim bütçe maksimum 2.000 TL olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, ön amortisörü olan bir şehir bisikleti işinizi görecektir, vites donanımı olarak shimano acera bulunan disk frenli bir modeli alabilirsiniz. Doğrudan bir model öneremeyeceğim ama bahsettiğim kriterlere uygun bir bisiklet işinizi görür.

      Sil
  24. Sedona 810 820
    cube sl attrention aim
    gibi modellerden mtb dag bisikletlerinden hangisini almaliyim
    Butce 1500 tl civari
    Cogunluklar arazi ve atlama ziplama akrobatik hareketler
    Boy 168cm- Bacak ici 75 cm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Tüm bisikletlerin donanımı birbirine yakın, eğer fiyatları yakınsa cube tercih edin global bir marka olması sebebiyle. Bu bisikletler çok da atlama zıplamaya gelmez onu da belirteyim.
      İyi akşamlar.

      Sil
  25. Merhabalar,
    27.50 B'twin rockrider 540 dag bisikleti aldim. Bakalım 120 kg dayanabilecwkmi. İnşallah kötü bir tercih değildir.

    YanıtlaSil
  26. Merhabalar,
    27.50 B'twin rockrider 540 dag bisikleti aldim. Bakalım 120 kg dayanabilecwkmi. İnşallah kötü bir tercih değildir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ekstrem yarış odaklı ürünler harici bisiklet sektöründe ağırlık kısıtlaması yoktur, çok kırıcı kullanmadığınız sürece problem yaşayacağınızı düşünmüyorum

      Sil
  27. Merhaba
    Yaklaşık 2015 Haziran ayından beri bisiklet bakıyorum ilk bütçem 700 liraydı şu anda edindiğim bilgi doğrultusunda 1500 liraya kadar çıktım HD ve 27.5 olan bisikletlere bakıyorum kron xc 500 ghost-kato1 whistle apache 1647 Carraro Merida big nine 40 a baktım merida ve Ghost bide giant ın iyi olduğunu öğrendim (merida giant bütçemi zorluyor) ama yinede kararsızım sizce ne yapmalıyım dağ bisikleti bakıyorum sizin bu modellerden ve fiyat aralığından başka tavsiye edeceğiniz model ve marka var mıdır şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle bisiklet kullanmak, yeni bir bisiklet almak bu kadar zor bir şey değil...Herhangi bir bisiklet sizi mutlu edecektir emin olabilirsiniz, doğrudan bir öneride bulunamayacağım piyasaya şuan çok hakim değilim ancak model söylerseniz tavsiyede bulunabilirim. Ancak saydığınız tüm markalar da sizi mutlu eder.

      Sil
  28. Okan bey slm carraromu 927 sedona 840 mı

    YanıtlaSil
  29. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  30. İyi günler,

    Elektrikli bisiklet için araştırdığım kadarıyla Türkiye'de Scott E Sub Tour ve Ghost Andasol Trekking modelleri var. Daha hesaplı olarak da Goccia MTB-Alpan modeli bulunuyor. Genellikle şehir bisikleti olarak kullanılacak. Fiatı dikkate almaz isek bu bahsettiklerim arasında hangisini önerebilirsiniz?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzzet bey merhabalar,
      Önclikle elektrşkli bisikletler ve kullandığı teknolojiler hakkında bilgi sahibi değilim ancak elektrikli bisikleti arazide kullanmayacağınızı düşünerek Goccia yı silerim, ghost daha iyi bir batarya' ya sahipken (500w), scott daha iyi bir vites donanımına ve 400w batarya' ya sahip, bana kalırsa ghost veya scott arasından ekonomik olanını tercih edin.

      Sil
  31. İyi günler
    Bisiklet konusunda daha yeniyim.
    ve bir dağ bisikleti almak istiyorum.
    Bütçem 1500-2000 arası. Önerebileceğiniz Marka/Model var mı?
    Aklımda Ghost-Sedona gibi markalar var.
    Yardımcı olabilir misiniz?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. piyasaya çok hakim değilim şu aralar, 29" almanızı tavsiye ederim ve cube aim modelini gördüm yeterli seviyede donanıma ve iyi bir kadroya sahip.

      Sil
  32. Sa kardeşim benim incelediğim bisikletler arasında iki bisiklet var normalde 12 yıldır bisiklet kullanıcısıyım contra gibi dönüşleri rahatlıkla yapabiliyorum birazcık arastırmalar ile ailemin bana sunmuş oldugu butce ile carraro force 540 hd ile kron xc 250 hd arasında kaldım her ikiside çok hoş bisikletler bütcem 1000-1200 tl civarlarında sence bu ikisinden hangisini tercih edeyim yada bu fiyata ne alayım tercih edecegim yani önereceginiz model neden o bana açıklama yapar iseniz çok memnun kalırım şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  33. SA benmde bir bisiklet almayı düşünüyorum 1000 - 2000 arası fotoğraf makinamla yollara çıkıp fotoğraflar çekeceğim ve sürekli kulanmayı düşünüyorum boy .170 kilo 55 tavsiye edeceğiniz bisiklet nedir

    YanıtlaSil
  34. SA benmde bir bisiklet almayı düşünüyorum 1000 - 2000 arası fotoğraf makinamla yollara çıkıp fotoğraflar çekeceğim ve sürekli kulanmayı düşünüyorum boy .170 kilo 55 tavsiye edeceğiniz bisiklet nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar geç cevap için kusura bakmayın iş yoğunluğu sebebiyle çok zaman ayıramıyorum,
      Şehir bisikleti tavsiye ederim size amortisörlü olanlarından. Cube Curve, Scott Sportster gibi modeller iyi olabilir.

      Sil
  35. Merhaba üstad..bütcesi az bi vatandaş olarak bi tanıdıgımzdan ümit magnetic 2862 modeli olan bisikleti almak istiyorum..120 kiloyum git gel 20 kilometre e-5 asfalt..bi yorumda bana yaparsan sevinirim hatta özellikleri yazıyım
    Kadro
    6061 Alüminyum
    Maşa
    Mode N781S Amortisörlü
    Jant
    Çift Kat Alüminyum
    Lastik
    700x38C Chaoyang
    Fren
    Sparkle Disk Fren
    Vites
    21
    Vites kolu
    Shimano ST-EF51

    Arka Arttırıcı
    Shimano TX-55
    Ön Arttırıcı
    Shimano FD-TZ31
    Ruble
    Shimano MF-TZ21
    Aynakol
    Alüminyum Aynakol
    Zincir
    KMC Z33
    Ağırlık
    14.8 kg

    Kadro Yükseliği
    46cm 51cm

    YanıtlaSil
  36. merhabalar. 770 lira bütçem var ve genelde asfaltta arada bir de taşlı topraklı yolda sürerim ayrıca 95 kiloyum. sizce dağ bisikleti mi yol bisikleti mi almalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dağ bisikleti almalısın kesinlikle👍

      Sil
    2. Dağ bisikleti almalısın kesinlikle👍

      Sil
  37. Max 3000 tl bütçem var ne önerirsiniz.
    İyi bi full süspansiyon alınabilinirse ne alıyım .yok sabit kadro derseniz ne alayım

    YanıtlaSil
  38. Kafamda şu markalar var burda olmayan iyi bi marka varsa ekleyebilirsiniz ;
    Cannondale
    Trek
    Scott
    Ktm
    Cube
    Ghost
    Specialized
    Giant
    Merida

    YanıtlaSil
  39. merhabalar rahatsız ediyorum kusura bakmayın ama bisiklet konusunda bir kaç tereddütüm var öncelikle bütcemin üst sınırı 1500 TL . Kadro boyu için internette ölçüm yaptığımda bana 55-58 cm kadro boyu öneriyor fakat bu boya sahip bisiklet bulamadım henüz bu konuda bir tavsiyeniz var mı? İkinci olarak ben hem şehir içinde hem de turlarda kullanmak istiyorum bu bisiklet şehir bisikleti mi olmalı ayrıca kadro boyu uygun olmasa bile baktığım bir kaç modelde hiç amortisör yok arka zaten olmasın ama önde yok bu tip bir bisiklet işimi görebilir mi amacım doğrultusunda? Şimdiden çok teşekkürler biliyorum yoğunsunuz ..

    YanıtlaSil
  40. herkese merhaba 115 kg biriyim şehir bisikleti düşünüyorum kararsız kaldım sizce hangisi bilgili arkadaşlar yardım ederse sevinirim
    http://www.sedonabisiklet.com/bisiklet-detay-2016/sedona-totem.html
    http://www.sedonabisiklet.com/bisiklet-detay-2016/sedona-340.html
    http://www.salcano.com/bisiklet.php?cesit=12 (istanbul 30 man salcano )
    http://ghostbisiklet.com/sehir-bisikletleri/square-trekking-3-28-27-vites/
    http://ghostbisiklet.com/sehir-bisikletleri/square-trekking-2-28-24-vites/

    YanıtlaSil
  41. Merhaba kardeşim 1200 1300 tl bütçe ol ile hem şehir içi hem de toprak yolda kullanabileceğim bir bisiklet almayı düşünüyorum evimin orası 500 metre kadar toprak ve dik yokuş 29 jant ve hidrolik disk fren düşünüyorum hangi marka tercih etmeliyim bulunduğum ilde whistle kron sedona salcano bayileri var hangisini önerirsin

    YanıtlaSil
  42. Ghost hakkında ne düşünüyorsunuz

    YanıtlaSil
  43. Okan bey merhaba, oğlum için 27,5" bir bisiklet alacağım. H-Disk bütçe azami 1500-2000 TL aralığında Scott markayı mı önerirsiniz Kross markayı mı? Bir de bu fiyat aralıpında önereceğiniz markadan hangi model olabilir? Teşekkürler ��

    YanıtlaSil
  44. Merhabalar ben bisiklet alıcam ama bütçem kısıtlı 400-500-600 e kadar ancak çıkabilirim bana önerebileceğiniz bisiklet var mı boyum 1.65 kilom 43 .
    Lütfen yardımcı olun bu fiyata hangi marka ne alabilirim?

    YanıtlaSil
  45. Merhabalar ben bisiklet alıcam ama bütçem kısıtlı 400-500-600 e kadar ancak çıkabilirim bana önerebileceğiniz bisiklet var mı boyum 1.65 kilom 43 .
    Lütfen yardımcı olun bu fiyata hangi marka ne alabilirim?

    YanıtlaSil
  46. Merhabalar ben bisiklet alıcam ama bütçem kısıtlı 400-500-600 e kadar ancak çıkabilirim bana önerebileceğiniz bisiklet var mı boyum 1.65 kilom 43 .
    Lütfen yardımcı olun bu fiyata hangi marka ne alabilirim?

    YanıtlaSil
  47. Merhabalar ben bisiklet alıcam ama bütçem kısıtlı 400-500-600 e kadar ancak çıkabilirim bana önerebileceğiniz bisiklet var mı boyum 1.65 kilom 43 .
    Lütfen yardımcı olun bu fiyata hangi marka ne alabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Decathlon da satılan btwin markasının modellerini inceleyebilirsiniz üzerindeki donanımlara gore uygun fiyatlı bisikletler, şehir içi kullanımı için riverside 120 modeli yeterli duruyor

      Sil
  48. Decathlon da satılan btwin markasının modellerini inceleyebilirsiniz üzerindeki donanımlara gore uygun fiyatlı bisikletler.

    YanıtlaSil
  49. arkadaşlar bir bisiklet almak istiyorum yaşım 14 boyum 1. 55 metre 950 tl bütçem var tek amortisörlü bir bisiklet alacağım alacağım bisikletle hız yapmak istiyorum bu yüzden bisikletin hafif olması gerekir bana hangi bisikleti önerirsiniz bu arada kilom 48

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arkadaşlar alacağım bisikletin çok güzel olmasını istiyorum. Kaliteli bir bisiklet olsun verdiğim paraya değsin dış görünüşü mümkünse güzel olsun alacağım bisikleti asfalt yolda süreceğim bazen çukurlu yollarda eğlencede yaşayabiliriz yorumlarınızı bekliyorum...

      Sil
  50. Okan bey ben maksimum 2000 e bisiklet alacağım şehir içinde süreceğim ne almalıyım size güveniyorum

    YanıtlaSil
  51. Iyi günler.ben genelde şehirde kullanacağım .ara sıra asfatl olmayan yolda kullabilegim bir bisiklet almayı düşünüyorum . Sedona 920 borla uygun olur mu . Yoksa başka ne olabilir. Bütçem 1000 1700 arasi

    YanıtlaSil