14 Ekim 2012 Pazar

Aydınlatma önemli...

       
          Akşamları bisiklet kullanırken aydınlatmaya çok önem vermeliyiz, hem diğer araçlar tarafından fark edilebilmek hem de görüş mesafemizi arttırmak için bu çok önemli.

          Bisikletimizi karanlık ortamlarda kullanırken ön far ve arka stop lambası olmazsa olmaz iki şey, burada dikkat etmemiz gereken şey özellikle ön far alırken kaliteli daha uzun mesafeleri aydınlatan ürünler tercih etmemiz. Sigma, Cateye, Infini, S-sun gibi markaları tercih edebilirsiniz. Farı aydınlatmanın yeterli olduğu caddelerde kullanıyorsanız çakar pozisyona getirmeniz fark edilme açısından daha iyi olur çünkü yoğun trafik özellikle akşamları daha tehlikeli olur. Arka stop lambası ise sürekli çakar pozisyonda olsun bu şekilde daha fazla fark edilirsiniz. Akşam sürüşlerinde açık renkli kıyafetler tecih etmek daha uygun olur bileklerinize reflektörlü bantlar takarsanız çok daha fazla fark edilirsiniz, son söylediğim şey Avustralya' da zorunlu onu da belirteyim :) En önemli şey olan kaskımızı da kafamızdan çıkarmıyoruz tabi ki ! :)

          ön far:


      arka stop :


      Ben S-sun marka ön far ve çin malı markasız bir stop kullanıyorum, S-sun far 30-40 TL arası fiyatlara bulunabiliyor ve gayet yeterli aydınlatması var. Arka stop lambasını da 5 tl ye almıştım 3 yıl önce beklediğimden iyi aydınlatması var ama ben yine de kaliteli bir marka almanızı tavsiye ederim 20 TL civarında fiyatları var.

       Akşam sürüşleri özellikle yazın çok hoş oluyor akşam serinlikte bir de yüzünüze rüzgar çarpması çok güzel bir deneyim. Herkese keyifli kazasız belasız sürüşler dilerim :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder